3 jó fagyigép

Az isteni házi fagylaltokhoz fagyigépre van szükség. Ezért kipróbáltunk hármat, hogy megtudjuk, melyiket érdemes megvenni. Szigorúan bíráltunk, de jó hírünk van: mindegyik átment a vizsgán.  

De Longhi IC 8500
35 perc alatt lett krémesen lágy, majdnem tökéletes állagú a fagylalt. Ez a gép praktikumból vizsgázott ötösre: csomagoltak hozzá fagyi kanalat meg egy műanyag tetőt is, amely tökéletesen illik a fagyasztótálra, hogy az elkészült fagyit aztán rögtön be lehessen tenni a mélyhűtőbe.
14 900 Ft
Kenwood IM 280
Ez volt a leggyorsabb versenyző: kb. 25 perc alatt fagyasztotta ki a masszát, olyan tökéletesen habosra-krémesre, mint egy jó fagyizóban. Másfél literes tartályában szép adag fagylalt készíthető, pedig szemre kisebbnek látszik a fagyasztótál űrtartalma. Használata egyszerű, ahogyan elmosogatni sem nagy truváj.
19 800 Ft
Hauser IM−140
Több, mint 40 percig kevert, hogy végül nem igazán alaposan, de csak kifagyassza a masszát. Persze utána betettük a kész fagyit a mélyhűtőbe, tehát orvosoltuk a problémát. Viszont szuper, hogy viszonylag kicsi a fagyasztótálja, így zsúfoltabb mélyhűtőben is elfér. Na és az ára is elég meggyőző!
7990 Ft

A tesztben szereplő fagyigépek fagyasztótálját használat előtt 18-24 órával be kell tenni a mélyhűtőbe. De léteznek olyanok, amelyeknél erre nincs szükség: előkapjuk, és máris fagyaszthatunk benne. Ilyenek például az Unold és a Nemox márkájúak. Természetesen jóval drágábbak, mint a fentiek: előbbi 269 euró, utóbbi 349 euró. Mindkettő megrendelhető magyarországi házhozszállítással a cuisinarum.at internetes oldalon, az Unold márkájú pedig a pixmania.hu oldalon is.

Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink