Recept
Kipróbáltam

Almás-fahéjas muffin

Stahl Judit

A gyermekkor ízét idézi az alma és fahéj párosítása. A jóízű muffinok teljes kiőrlésű lisztből készülnek, így valóban sokkal karcsúbbak, mint hagyományos társaik.

Elkészítés

1. Bemelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük 2-2 papírkapszlival.

2. Előveszünk két nagy tálat és két kisebbet. Az egyik nagy tálba a kétféle lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát meg az őrölt fahéjat tesszük, és belereszeljük a megmosott, szárazra törölt citrom héját. A másik nagy tálba a barna cukrot szórjuk, ráütjük a tojást, belekanalazzuk a joghurtot, meglocsoljuk olajjal, és kézi habverővel mindezt jól összedolgozzuk.

3. Jöhetnek a kisebb tálak. Az egyikbe belereszeljük a megmosott almát héjastul – a csutkáját persze kihagyjuk –, majd megcsöpögtetjük kevés citromlével. A másik kis tálban összekeverjük a mézet és a mazsolát.

4. A joghurtos keveréket átöntjük a lisztes tálba, hozzáadjuk a reszelt almát, és fakanállal az egészet egybeforgatjuk. Ez a tészta.

5. Evőkanállal félig megtöltjük a muffintepsi horpadásait, és a tésztakupacokon arányosan szétosztjuk a mézes mazsolát. A töltelékre rákanalazzuk a maradék tésztát, és íme, megszülettek a töltött muffinok.

6.  Betesszük őket a meleg sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

12 muffin lesz belőle, és 1 muffin 172 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók:
  • 10 dkg finomliszt
  • 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 kávéskanál 1 nagy csipet sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 8 dkg barna cukor
  • 1 tojás (szobahőmérsékleten)
  • 15 dkg jó minőségű, krémes joghurt
  • 1/2 dl semleges ízű olaj
  • 15 dkg kisebb alma
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg nagy szemű mazsola
HÍRLEVÉL
stahldirekt.hu
Profi és egyedi

Hagyományos és különleges eszközök, tálalók, kiegészítők.

Tovább a webáruházba
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink