Recept
Kipróbáltam

Balzsamos eperhab csokoládékosárban

Mutatós, ehető desszertkosárka, amelyet egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád.

Elkészítés

CSOKOLÁDÉKOSÁR

1. A csokoládét egy fémtálba szórjuk, majd gőz fölött megolvasztjuk. Egy ecsettel vékonyan kikenjük csokoládéval a muffinpapírokat, majd a hűtőbe tesszük őket kb. 5 percre, amíg teljesen megdermed a csokoládé.

2. Ezután még kétszer megismételjük a kikenést az előzőek szerint, hogy megvastagítsuk a csokoládékosaraink oldalát.

3. Az utolsó dermesztés után óvatosan lehúzzuk a kosarakról a muffinpapírt.


BALZSAMOS EPERHAB

1. Egy közepes lábosban összeforraljuk az epret, a cukrot, a balzsamecetet és a borsot, majd további 3 percig gyenge forrásban tartjuk, amíg kissé elforrja a levét. Ezután a lábost jeges vízbe állítjuk, és gyakran megkeverve teljesen kihűtjük.

2. A mascarponéba keverjük a hideg tejszínt, majd kézi robotgéppel kemény habbá verjük.

3. Végül a tejszínes mascarponehabba forgatjuk a kihűlt balzsamos epret.


ÖSSZEÁLLÍTÁS

A csokoládékosarakba halmozzuk az eperhabot.


4 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • A csokoládékosarakhoz:
  • 25 dkg étcsokoládé, apróra vágva
  • 4 muffinpapír
  • Az eperhabhoz:
  • 30 dkg eper, (tisztított súly)
  • 3 dkg cukor
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 2 csipet frissen őrölt bors
  • 30 dkg mascarpone
  • 1 dl hideg habtejszín
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink