Recept
Kipróbáltam

Citromkrém

Stahl Judit

Könnyű, citromos-joghurtos krém, amellyel nyugodt lélekkel bűnözhetünk.

Elkészítés

1. Elkészítjük az alapkrémet. Lereszeljük a megmosott citrom héját, kifacsarjuk a levét, és beleszürjük egy pohárba. Egy tálkában kézi habverővel összekeverjük a tojást a cukorral és a vaníliaaromával.

2. Amikor mindezzel megvagyunk, elővesszük a lehető legkisebb lábosunkat. Takaréklángon felolvasztjuk benne a vajat, és ha már teljesen folyékony, lehúzzuk egy pillanatra a tűzről. Beleszórjuk a reszelt citrom héjat, beleöntjük a citromlevet és kézi habverővel jól elkeverjük.

3. A citromos vajhoz dolgozzuk a cukros-vaníliás tojást, majd a láboskát visszatesszük a még mindig takarékon égő lángra. A vajas-cukros-citromos-tojásos egyveleget kb. 10 percen át kitartóan kevergetjük kézi habverővel, hogy besűrűsödjön. Ha a belemártott kanálra szépen rátapad, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a joghurtot és várunk, amíg kihűl.

4. Végül robotgéppel kemény habbá verjük a hideg tejszínt, és fakanállal óvatosan beleforgatjuk a hideg, citromos alapkrémbe. A kész desszertet szétosztjuk 6 üvegtálkába vagy pohárba, és tálalásig hűtőbe tesszük.

6 adag lesz belőle, és 1 adagban 238 kalória van.

Hozzávalók:
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 tojás (szobahőmérsékleten)
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 1,5 evőkanál vaj, (3 deka)
  • 30 dkg jó minőségű, krémes joghurt
  • 1,5 dl hideg tejszín
HÍRLEVÉL
stahldirekt.hu
Profi és egyedi

Hagyományos és különleges eszközök, tálalók, kiegészítők.

Tovább a webáruházba
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink