Recept
Kipróbáltam

Csokimorzsás muffin

Stahl Judit

A muffint azért is szeretjük, mert igen gyorsan készre sül, és pompás variációkban falatozhatjuk. Ezt a csokimorzsásat ráadásul büntetlenül.

Elkészítés

1. Bemelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és a muffintepsi horpadásaiba beleteszünk egy-egy papírkapszlit.

2. A tésztához egy nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sütőport meg a szódabikarbonát, és éles késsel –  épp úgy, mintha petrezselymet aprítanánk –, morzsásra daraboljuk az étcsokit. A csokimorzsát a lisztes keverékhez szórjuk, és előveszünk egy másik tálat.

3. Ebbe beleütjük a tojást, rácsepegtetjük a vaníliaaromát és hozzáadjuk a barna cukrot, az olajat meg a tejet. Kézi habverővel alaposan összedolgozzuk az egészet, és ha már sima, hozzáöntjük a csokis-lisztes egyveleghez.

4. A tésztát fakanállal összekeverjük, és egy evőkanállal arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban. Mehet is a sütőbe kb. 20 percre. Ennyi idő alatt a csokimorzsás muffinok megsülnek, és közben szépen meg is növekednek.

12 muffin lesz belőle, és 1 muffinban 169 kalória van.

Hozzávalók:
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 kávéskanál 1 nagy csipet sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg étcsokoládé, apróra vágva
  • 1 tojás (szobahőmérsékleten)
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 10 dkg barna cukor
  • 1/2 dl semleges ízű olaj
  • 2 dl tej, 1,5 %-os zsírtartalmú
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink