Recept
Kipróbáltam

Csokis-diós puszedli

Stahl Judit

Ha valamilyen finomságról, akkor ezekről a puszedlikről nyugodtan elmondhatjuk, hogy minimálédességek. Hiszen alig kell hozzájuk valami. Arról nem is beszélve, hogy akár 5 darabot is bekaphatunk belőlük anélkül, hogy átlépnénk a bűvös 250-es kalóriahatárt.

Elkészítés

1. Bemelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és sütőpapírral bélelünk ki egy nagy tepsit. Amíg a sütő melegszik, összeállítjuk a puszedli tésztáját.

2. A csokoládét apróra vágjuk, majd gőz fölött megolvasztjuk. Ezután levesszük és félretesszük. A diót mozsárban apróra törjük, majd hozzákeverjük a lisztet és belereszeljük a megmosott narancs héját.

3. A tojásfehérjét először lágy habbá verjük a kézi robotgéppel, aztán hozzászórjuk a barna cukrot és tovább verjük addig, amíg kemény és fényes nem lesz.

4. A cukros tojáshabhoz fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk a diós keveréket meg az olvasztott csokit, a masszából kávéskanálnyi kupacokat halmozunk egymástól jó kétujjnyi távolságra a sütőpapíros tepsire.

5. 10-12 perc alatt megsütjük a puszedliket. Akkor jók, ha sütés után csak a felszínük kemény, a belsejük viszont enyhén puha, ahogy az ujjainkkal finoman megnyomjuk őket.

Kb. 20 darab puszedli lesz belőle, és 1 darabban 47 kalória van.

Hozzávalók:
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 1/2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, (1 deka)
  • 1 narancs héja és leve
  • 1 tojásfehérje
  • 1 púpos evőkanál barna cukor, (2½ deka)
  • 5 dkg pirított dió
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink