Recept
Kipróbáltam

Csokis muffin

Stahl Judit

A muffin a gyerekek kedvence. Na meg az anyukájuké: a sütik tésztája általában nagyon egyszerű, és mivel kis adagok, hamar megsülnek.

Elkészítés

1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn  4-es fokozat), és papírkapszlikat ültetünk a muffintepsi mélyedéseibe.

2. Gőz fölött megolvasztjuk az apróra tört étcsokit meg a kockára vágott vajat, majd megvárjuk, amíg langyosra hűl.

3. Elektromos kézi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd fakanálra váltunk, és ezzel keverjük bele a tésztába a narancsdzsemet, az átszűrt narancslevet meg a langyos, vajas csokit. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és gyors mozdulatokkal a tésztához keverjük.

4. A tésztát belekanalazzuk a papírkapszlikba, és úgy 25 perc alatt illatozóan finomra sütjük. Puha vajjal, dzsemmel még finomabb.

12 muffin lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás (szobahőmérsékleten)
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg narancsdzsem
  • 3 evőkanál friss narancslé
  • 1/2 teáskanál 1 nagy csipet sütőpor
  • 15 dkg finomliszt
HÍRLEVÉL
stahldirekt.hu
Profi és egyedi

Hagyományos és különleges eszközök, tálalók, kiegészítők.

Tovább a webáruházba
Gyors nyalánkságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink