Recept
Kipróbáltam

Fahéjas csillagok

Stahl Judit

Fantasztikusan omlós teasütemény, amolyan falatnyi kis semmiség, mely azon nyomban szétomlik az ember szájában, ahogy bekapja. A tésztáját pár perc alatt összekavarom, csillagokat formázok belőle, és mivel a csillagok picik, hamar meg is sülnek.

Elkészítés

1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és sütőpapírt terítünk két 30x40 cm-es tepsibe.

2. A tésztához a puha vajat robotgéppel 1-2 perc alatt habosra verjük a porcukorral, és a vaníliarúd kikapargatott belsejével, majd külön tálban elkeverjük a lisztet, az étkezési keményítőt meg az őrölt fahájat. Ezt a fahéjas lisztkeveréket robotgéppel összedolgozzuk a cukros vajjal, és mihelyt elvegyült, meg is vagyunk a tésztával.

3. A kész masszát 1 cm-es nyílású, csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és kb. 3 cm átmérőjű csillagokat nyomunk ki belőle a tepsikre egymástól 4-4 cm-re.

4. Következik a sütés: a fahéjas csillagokat 10-12 perc alatt megsütjük, egyik tepsit a másik után. Csak akkor szedjük tálra, amikor már teljesen kihűltek.

Kb. 50 db süti lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 15 dkg puha vaj
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 vaníliarúd
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 kávéskanál őrölt fahéj
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink