Recept
Kipróbáltam

Kakaós skót vajas keksz

Ha a világban vajas keksz versenyt rendeznének, nehéz lenne eldönteni, kik jobbak: a dánok vagy a skótok. Mindkét nép nagyon érti a kekszek csínját-bínját. Egyrészt kitűnő vajuk van, másrészt viszont pontosan tudják, hogy a liszt mellé kell még valami, ami garantálja a porhanyósságot.

Elkészítés

1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gázsütőn 3-as fokozat).

2. A lisztet, a porcukrot és a pudingport késes betétű robotgépben összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és a géppel eldolgozzuk benne.

3. A tésztát egyenletes rétegben belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt 25x35 cm-es tepsibe.

4. Nyersen, felvágjuk a tésztát 4 db 6,25 cm vastag csíkra, majd 7 db 5 cm-es csíkra. Villával megszurkáljuk mindegyik adagot.

5. 25-30 perc alatt készre sütjük. Még forrón, újra felvágjuk a sütit, megvárjuk, amíg a tepsiben teljesen kihűl, azután a sütőpapír segítségével kiemeljük. 

6 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 27 dkg finomliszt
  • 12 1/2 dkg porcukor
  • 10,4 dkg étcsokoládés pudingpor, (2 csomag)
  • 25 dkg puha vaj
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink