Recept
Kipróbáltam

Kókuszmuffin

Stahl Judit

A mesés aromájú kókuszmuffinnak a zöldcitrom héja kölcsönöz csipetnyi különlegességet!

Elkészítés

1. Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat), és a muffintepsi 12 horpadását kibéleljük egy-egy megfelelő méretű papírkapszlival.

2. A tésztához a vajat folyósra olvasztjuk.

3. A tojásfehérjékből lágy habot verünk - nem fontos, hogy kemény legyen, csak az, hogy valamennyi levegő kerüljön bele -, majd a porcukrot összekeverjük egy tálban a kókusztejporral és a kókuszreszelékkel. A kókuszos cukorhoz hozzáreszeljük a zöldcitrom héját, és ezt a száraz keveréket fakanállal hozzáforgatjuk a lágy fehérjehabhoz. Végül a laza masszába belecsurgatjuk a zöldcitrom levét, és hozzákeverjük a langyos, olvadt vajat.

4. A nyersen is finom tésztát (tessék csak megkóstolni!) elosztjuk a papírkapszlikkal bélelt tepsihorpadásokban, és kb. 20 percre betoljuk a forró sütőbe.

5. A megsült kókuszmuffinok színe ígéretesen aranyló lesz, az illatuk meg káprázatos.

12 muffin lesz belőle

Hozzávalók:
  • 7 dkg vaj
  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg kókusztejpor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 zöldcitrom héja, héja és leve
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink