Recept
Kipróbáltam

Nesselrode bomba

Stahl Judit

Az alábbi desszert egy sütés nélkül készíthető, gyors finomság, ami kiválósága lehet az ünnepi asztalnak vagy eseményeknek. Ellenállhatatlanul finom édesség, vaníliakrémmel, tejszínhabbal, kandírozott gyümölcsökkel, mazsolával és gesztenyepürével.

Elkészítés

1. Kenőecsettel kiolajozunk egy félgömb formájú, 1,6 liter űrtartalmú fém keverőtálat, és kibéleljük folpackkal. A kandírozott gyümölcshéjat felforraljuk a marsala borban és félretesszük, hogy kihűljön benne.

2. A tejből, a pudingporból és a vaníliarúd kikapart magjaiból sűrű krémet főzünk. Még melegen hozzászórjuk a cukrot, hozzámorzsoljuk a gesztenyepürét, és robotgéppel mindkettőt alaposan eldolgozzuk benne. A gesztenyés krémet langyosra hűtjük.

3. A zselatinport takaréklángon, folyamatosan kevergetve feloldjuk 1 dl vízben. Forralni nem szabad! Lehúzzuk a tűzről, langyosra hűtjük.

4. A kandírozott gyümölcshéjat leszűrjük, a marsala bort félretesszük. A tejszínből habot verünk.

5. A gesztenyés krémet, a zselatinos vizet és a kandírozott gyümölcshéjat lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel összevegyítjük. Fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.

6. A masszát a folpackkal bélelt keverőtálba kanalazzuk, elsimítjuk. A tetejét szorosan kirakjuk babapiskótával, amelyet előtte pár másodperce megmártottunk a félretett marsala borban.

7. A desszertet folpackba csomagoljuk, 1-2 napig hűtőben dermesztjük. Tálaláskor kiborítjuk egy nagy tálra, lehúzzuk róla a folpackot, és édes tejszínhabbal, kandírozott gyümölccsel díszítjük.

12 szelet lesz belőle

Hozzávalók:
  • Az édességhez:
  • 15 dkg vegyes, kandírozott gyümölcshéj
  • 2 dl marsala bor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor, főznivaló
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 20 dkg cukor
  • 50 dkg mélyhűtött, felengedett gesztenyepüré
  • 1,5 evőkanál zselatinpor
  • 2,5 dl hideg habtejszín
  • 10 dkg babapiskóta
  • A forma előkészítéséhez:
  • 1 kávéskanál semleges ízű olaj
  • A díszítéshez:
  • édes tejszínhab
  • 2-3 evőkanál vegyes, kandírozott gyümölcshéj

Különösen fontos, hogy a téli időszakban fogyasszunk gesztenyét, mivel bővelkedik káliumban, ami nyugtatóan hat az emésztésünkre és szívműködésünkre.

HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink