Recept
Kipróbáltam

Lazacos penne zöldségekkel

Stahl Judit

A lazac gazdag omega-3 zsírsavakban: jót tesz a szívnek, az érrendszernek, az idegi fejlődésnek, az immunrendszernek. De hiába, ettől még nem sok gyerek kezdi falatozni önszántából. Ám ha velük együtt főzzük és tésztával kínáljuk, talán megbocsátják nekünk.

Elkészítés

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és sütőpapírt terítünk egy akkora tepsibe, amelyen elfér majd a lazac.

2. A lazacdarabokat összeforgatjuk az olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, egymás mellé ültetejük a tepsin, és alufóliával lefedve 20 perc alatt megsütjük.

3. Közben a tésztát enyhén sós, lobogva forró vízben megfőzzük a csomagolásán jelzett idő alatt, majd leszűrjük.

4. A zöldségeket még fagyos állapotukban beleöntjük egy párolóedénybe, és lefedve, gőz fölött megpároljuk.

5. A szószhoz a hozzávalókat robotgéppel összekeverjük. Beleforgatjuk a tésztát, a zöldséget meg a lazacot, és sózzuk-borsozzuk. Amennyiben szükséges, a szószt fellazíthatjuk 1-2 merőkanálnyival a zöldség párolólevéből.

4 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • A lazacos pennéhez:
  • 50 dkg friss lazacfilé, 2x2 cm-es darabokra vágva
  • 1/2 dl olívaolaj a tetejére
  • só és őrölt bors
  • 35 dkg penne
  • 45 dkg mélyhűtött vegyes zöldség, fagyosan
  • A szószhoz:
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl ketchup, (lehetőleg bio ketchup)
  • 20 dkg natúr tejszínes sajtkrém
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem, apróra vágva
  • 1 citrom reszelt héja, és 1 evőkanálnyi leve
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink