Recept
Kipróbáltam

Mustáros csirkefalatok zöldborsóval

Stahl Judit

Rohanós hétköznapokra, izgalmas köntösbe öltöztetett gyors, csirke vacsora.

Elkészítés

1. A csirkemellfilét 3x3 centis kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A húsfalatokat ezek után összeforgatjuk a liszttel.
 
2. Egy 25 centi átmérőjű, mélyebb serpenyőben összeolvasztjuk vajat az olajjal, aztán 8 perc alatt omlósra sütjük a csirkekockákat. A falatokat szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük.
 
3. A felkarikázzott újhagymák fehér szárát, majd egy újabb evőkanál olívaolajon, közepes lángon megfonnyasztjuk az eddig használt serpenyőben.
 
4. A puha hagyma alatt erősebbre tekerjük a lángot, és beleöntjük a serpenyőbe a fehér bort. A rövid sistergés után, hozzáöntjük a tejszínt meg a vizet is, majd gyorsan belemorzsoljuk a leveskockát és belekanalazzuk a mustárt. Az egészet kevergetve összeforraljuk, aztán mérsékeljük a tűz erejét, és a mártásba beleszórjuk a fagyos zöldborsót.
 
5. 10 perc elteltével visszapakoljuk az edénybe a megsütött csirkekockákat. Átmelegítjük őket, majd ha kell, újra sózzuk-borsozzuk. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
 

2 bőséges adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 35 dkg csirkemellfilé
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1+1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma, fehér szára felkarikázva
  • 2 evőkanál száraz fehérbor
  • 1 1/2 dl tejszín
  • 1/2 dl víz
  • 1/2 húsleves kocka
  • 1 púpos evőkanál mustár
  • 22 1/2 dkg mirelit zöldborsó
  • 1 csokor friss petrezselyem
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink