Recept
Kipróbáltam

Saksuka

Fűszeres Eszter

A közel-keleti országok „lecsója” a saksuka. Magukénak tudják a törökök, a szírek, a libanoniak, de az izraeliek is. Ennek a receptnek az eredetije egy szír saksuka.

Elkészítés

1. A hagymát felkarikázzuk, az olaj felén egy nagy serpenyőben megdinszteljük.

2. A paprikacsíkokat a hagymára dobjuk. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a paradicsomlével, beletesszük az apró kockákra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fahéjat, a római köményt, a zúzott fokhagymát, a chilit, és az egészet 25-30 perc alatt összerotyogtatjuk.

3. Ha a paradicsom megpuhult, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal. Elkeverjük, majd óvatosan beleütjük a tojásokat, és lassú tűzön még pár percig tovább főzzük, amíg a tojásfehérje megkeményedik.

6 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 1 nagy fej vöröshagyma, megpucolva és lereszelve, felkarikázva
  • 2 dl olívaolaj a tetejére
  • 6 db kaliforniai paprika, vékonyan felcsíkozva
  • 2 dl paradicsomlé
  • 12 db friss paradicsom, apró kockákra vágva
  • só és őrölt bors
  • 2 rúd fahéj
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma, finomra zúzva
  • 1 pici chili
  • 6 tojás (szobahőmérsékleten)
HÍRLEVÉL
Stahl Magazin kuponnapok
Csodás napok jönnek!

20% kedvezmény MINDEN MASTERCARD® vagy MAESTRO® bankkártyával vásárlónak az Aréna pláza számos üzletében kuponjainkkal! Extra meglepetésként pedig talán épp a te Karácsonyi álmod válik valóra.

Tovább
stahldirekt.hu
Profi és egyedi

Hagyományos és különleges eszközök, tálalók, kiegészítők.

Tovább a webáruházba
Gyors nyalánkságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink