Saksuka

Elkészítés
1. A hagymát felkarikázzuk, az olaj felén egy nagy serpenyőben megdinszteljük.
2. A paprikacsíkokat a hagymára dobjuk. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük a paradicsomlével, beletesszük az apró kockákra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fahéjat, a római köményt, a zúzott fokhagymát, a chilit, és az egészet 25-30 perc alatt összerotyogtatjuk.
3. Ha a paradicsom megpuhult, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal. Elkeverjük, majd óvatosan beleütjük a tojásokat, és lassú tűzön még pár percig tovább főzzük, amíg a tojásfehérje megkeményedik.
6 adag lesz belőle.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma, megpucolva és lereszelve, felkarikázva
- 2 dl olívaolaj a tetejére
- 6 db kaliforniai paprika, vékonyan felcsíkozva
- 2 dl paradicsomlé
- 12 db friss paradicsom, apró kockákra vágva
- só és őrölt bors
- 2 rúd fahéj
- 2 teáskanál őrölt római kömény
- 2 gerezd reszelt fokhagyma, finomra zúzva
- 1 pici chili
- 6 tojás (szobahőmérsékleten)

HÍRLEVÉL
Kereső
Büntetlen finomságok
Szavazás