Recept
Kipróbáltam

Sonkás-rukkolás pizza

Stahl Judit

Igazi klasszikus ez a pizza. Bár nagyon kevés dolog kell hozzá, éppen ezért nagyon fontos, hogy ez a néhány dolog, jelesül a szélben szárított, pácolt sonka, a fűszeres-csípős, borsízű rukkolasaláta és a zamatos balzsamecet a lehető legjobb minőségűek legyenek hozzá.

Elkészítés

1.A kinyújtott, pihentetett pizzatésztát sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és egyenletesen megkenjük pizzamártással. Ezután betoljuk a 220 fokra (gázsütőn 8-as fokozat) előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt megsütjük, de félidőben kikapjuk egy pillanatra, és gyorsan ráhelyezzük a hajszálvékony sonkaszeleteket. Mivel ennyi sonka túl sok ahhoz, hogy egy rétegben elférjen a pizzán, úgy ügyeskedjünk, hogy minél egyenletesebben terítsük szét.

2. Miközben a pizza készre sül, előkészítjük a rukkolát. A leveleket jól megmossuk, aztán papírtörlőre terítve vagy salátacentrifugában megszárítjuk.

3. A megsült sonkás pizzát tálalás előtt megszórjuk a rukkolával, a levelekre balzsamecetet fröcskölünk, és tekerünk rájuk még egy kis frissen őrölt borsot is.

1 hatszeletes pizza lesz belőle.

Hozzávalók:
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink