Recept
Kipróbáltam

Spenótos sült csusza

Stahl Judit

Egyszerű, télies, gyors vacsorának való tészta étel.

Elkészítés

1. Lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát.

2. Amíg a tészta fő, elkészítjük a mártást. Késes betétű robotgépbe tesszük a spenótot, a ricottát, a natúr krémsajtot, a tejszínt, a fokhagymát, majd fűszerezem a cayanne borssal, néhány reszelésnyi szerecsendióval és az apróra vágott bazsalikommal, majd az egészet összeturmixoljuk. Végül a krémhez keverjük a sonka kockákat is.

3. A kifőtt, lecsöpögtetett tésztát beleöntjük egy nagy keverőtálba, aztán összekeverjük a sonkakockás spenótkrémmel, a megpirított fenyőmaggal meg a reszelt kecskesajt felével, majd az egészet egy kivajazott, 1,5 liter űrtartalmú, kerámia sütőtálba borítjuk.

4. Szépen elegyengetjük az egészet, hogy egyenletesen töltse ki a tálat, és miután a tetejét meghintettük a maradék sajtreszelékkel, 15 percre betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe.


4-6 adag lesz belőle.

 

Hozzávalók:
  • 40 dkg csusza tészta, nagyobb darabokra törve
  • 45 dkg mirelit spenót, felolvasztva és lecsepegtetve
  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 1/2 dl tejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet cayenne bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 2 evőkanálnyi friss bazsalikom
  • 15 dkg füstölt, főtt sonka, kisebb kockákra vágva
  • 1 marék fenyőmag, megpirítva
  • 30 dkg kecskesajt, megreszelve
stahldirekt.hu
Profi és egyedi

Hagyományos és különleges eszközök, tálalók, kiegészítők.

Tovább a webáruházba
Gyors nyalánkságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink