Recept
Kipróbáltam

Spenótos gnocchi

Stahl Judit

Karakteresen spenótos, fokhagymától illatos, aranybarna tetejű csoda, amely rekordgyorsasággal szokott eltűnni a tányérokról.

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat), kivajazunk egy 20x30cm-es tepsit, és egy nagy fazékban bő 5 liter vizet forralunk a főzéshez.
  2. A tésztához a felengedett spenótot nagyon alaposan kinyomkodjuk, hogy jó száraz legyen, majd hozzáadjuk a ricottát, a tojássárgáját és a lisztet, és hozzáreszeljük a parmezánt. Sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, összekeverjük. Viszonylag lágy tésztát kapunk, ez így van rendjén.
  3. Sütőpapírt terítünk egy tálcára, magunk mellé készítjük, és a tésztából alaposan meglisztezett kézzel gombócokat gyúrunk – mindegyikhez kb. 1 púpos teáskanálnyi mennyiség kell. A gombócokból 2 cm hosszú, kétujjnyi vastag nudlikat készítünk, letesszük őket a tálcára.
  4. A lobogva forró főzővizet megsózzuk és kifőzzük benne a gnocchit, azaz a nudlikat. Először csak fele adagot tesszük a vízbe, és ha ezek a darabok feljöttek a felszínre, adunk nekik 2 percet, hogy belül is átfőjenek. Szűrőlapáttal kihalásszuk őket, átpakoljuk a kivajazott tepsibe, és jöhet a maradék, ugyanígy megfőzzük. A végén figyeljünk rá, hogy a gnocchik ne egymáson, hanem egymás mellett legyenek a tepsiben.
  5. A megfőtt gnocchira fokhagymás tejszínt öntünk: ehhez a fokhagymát megpucoljuk és finomra zúzva belekeverjük a tejszínbe. Végül az ételre bőségesen ráreszelünk juhsajtot is, és 20 perc alatt átsütjük a forró sütőben.
    4 adag lesz belőle.
Hozzávalók:
  • 45 dkg mélyhűtött spenót, felengedve
  • 25 dkg ricotta
  • 5 dkg friss parmezán
  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg finomliszt
  • só és őrölt bors
  • 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 10 dkg kemény juhsajt
  • 5 dkg puha vaj
HÍRLEVÉL
stahldirekt.hu
Profi és egyedi

Hagyományos és különleges eszközök, tálalók, kiegészítők.

Tovább a webáruházba
Gyors nyalánkságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink