Recept
Kipróbáltam

Fetás sonkatekercs

Fűszeres Eszter

Kánikulában még annyi bizalma sincs az embernek a bolti sonkatekercshez, mint télen. Különben is, miért kell mindig tormás krémmel tölteni, nem igaz? Fetasajttal jóval izgalmasabb, abban van egy kis mediterrán napsütés. A kovászos uborka pedig igazán nem probléma nyáron, mert szinte mindenhol kapni.

Elkészítés

1. A feta sajtot és a tejfölt villával krémesre keverjük egy nagy tálban.

2. A felkockázott uborkát papírtörlőn leszárítgatjuk, a sajtos tejfölhöz adjuk. Beleszórjuk a diót, a felaprított zöldfűszert és a zöldborsot, amelyet előtte késsel kissé összevágtunk. Végül hozzákeverjük a fekete hagymamagot vagy a szezámmagot.

3. A töltelékből 1-1 evőkanálnyival megtöltjük a sonkaszeleteket. Egy tál zöldsalátával és néhány szelet pirítóssal komplett ebéd vagy vacsora.

4 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 25 dkg fetasajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 nagy kovászos uborka, felkockázva
  • 10 dkg tört dió, durvára vágva
  • 1 marék friss kakukkfű vagy bazsalikom, finomra aprítva
  • 1 evőkanál konzerv zöldbors
  • 1 evőkanál fekete hagymamag vagy szezámmag
  • 16 szelet jó minőségű sonka
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink