Recept
Kipróbáltam

Fokhagyma krémleves

Gergely Edó

Hűvösebb napokon jól jöhet egy finom fokhagymaleves, cipóban tálalva pedig még jobban is esik.

Elkészítés

1. A fokhagymát megpucoljuk, darabokra vágjuk és kevés olajon kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva tovább pirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. 

2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágva a leveshez adjuk és megfőzzük. Ekkor levesszük a tűzről, botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a kevés meleg levessel elkevert tejszínt és összeforraljuk. Sózzuk és őrölt szerecsendióval ízesítjük. 

3. A kenyér tetejét késsel levágjuk, belsejét kikaparjuk, majd pár percre 200 fokos sütőbe tesszük, hogy a levestől ne ázzon el. Ezután a forró levest a cipóba kanalazzuk és reszelt sajttal, snidlinggel díszítjük.

A recept eredeti elérhetősége itt található. 

Hozzávalók:
  • 1 fej reszelt fokhagyma
  • 2 db nem szétfővő krumpli
  • 1,5 l húslevesalaplé, vagy 3 db leveskocka, esetleg ételízesítő
  • 2 dl főzőtejszín, vagy tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 késhegynyi só
  • frissen őrölt szerecsendió
  • kevés étolaj
  • reszelt natúr sajt
  • snidling
  • 1-1 kisebb kerek kenyér, személyenként
HÍRLEVÉL
stahldirekt.hu
Profi és egyedi

Hagyományos és különleges eszközök, tálalók, kiegészítők.

Tovább a webáruházba
Gyors nyalánkságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink