3/22
Dobány Éva
Emésztési bántalmakra rendkívül jó megoldás, hiszen nem csak egyszerű, de még finom is!
Tovább
Egyre több tisztán zöldésges kaját dobok össze mostanában. A színház melletti kínai büfékben csak húsos raguk vannak, kivéve egyet: a tofusat. Azt hittem, utálom a 'szójasajtot', mert gyerekkoromban kóstoltam valami borzalmas, szárított verzióból készült valamit. A friss, puha tofu egész más. Kipróbáltam: remek. Otthon reprodukálva persze minden még jobb, hát még, ha a tofu bio - és megdöbbentően olcsó! A mennyiségek nincsenek kőbe vésve, de ezt tőlem már megszokhattátok. Főzzetek szabadon!
Tovább
Ha hús, akkor legtöbbször csirke, pulyka, sertés és marha szerepel a menzákon, hal csak elvétve. Pedig a tonhalat a gyerekek általában szeretik, miért ne készülhetne belőle egy finom egytálétel?
Tovább
Fenséges, ananásszal dúsított pitetészta, melyet különleges, vaníliás-sűrített tejes sziruppal kell meglocsolni sütés után. Az ínycsiklandó finomságot tálaláskor is érdemes a felmelegített sziruppal megöntözni, mert úgy az igazán finom. Vaníliafagyival szervírozva tovább fokozhatjuk az íz élményt.
Tovább
A Tante Fanny friss élesztős leveles tésztája sokoldalúan felhasználható, finom ízletes alaptészta. Tradicionális recept alapján finompékáruk elkészítéséhez használható. Pl.: Croissant, gyümölcsös papucs, kakaós csiga, túros batyu - felhasználásának csak az emberi fantázia és kreativitás szab határt!
Tovább
Stahl Judit
A rétes az egyik legjobban variálható műfaj. Lehet tölteni édes vagy sós töltelékkel, például gyümölccsel, zöldséggel, hússal, sajttal vagy akár hallal – szóval ezer módon. És a rétestészta formázása szintén variálható, mert csavarhatjuk roládnak, mint egy magyar házi rétest, vagy lapokra szedve használhatjuk, mint a görög baklavanál, illetve felvághatjuk, hogy csomagokat készítsünk vele, ahogy a marokkóiak szokták. Most egy olyan étel következik, ahol sajtos tölteléket kap, és csinos, apró csomag formája lesz.
Tovább
Ezt a népszerű tésztaételt mindenki másképp készíti. Én így, és egyáltalán nem tudom, vajon autentikus-e vagy sem. Arra hajlok, hogy nem, mert nem hiszem, hogy anno az olasz szénégetők, akiktől állítólag ez spagettiétel származik, fehér bort locsoltak volna a serpenyőben sistergő fokhagymás szalonnához – gondolom, inkább megitták azt a kortyot is. És biztos nem füstölt szalonnát használtak hozzá, hanem gurigára csavart pancettát, amit viszont csak pácolnak, de nem füstölnek Olaszországban. A petrezselyem hitelességével is erős kétségeim vannak, ám mivel nagyon finom hozzá, ezért ha van...
Tovább
Ez a recept nagyon praktikus, Badacsonyban tanultam az egyik barátnőmtől: a tészta pár perc alatt megvan, aztán hagyom kelni 1 éjszakát a hűtőben, és innentől kezdve 4 napon át bármikor süthetek lángost. A tésztából mindig csak annyit használok, amennyire épp szükség van, de végig hűtőben tartom, és a tetejét kevés olajjal megkenem, hogy ne száradjon ki.
Tovább
A baracklekvár és a dió kombinációját, mint generációm annyi más tagja, én is a napköziből ismerem: a mára teljesen igazságtalanul feledésbe merült diós tészta kapcsán találkoztam velük először. Osztálytársaimmal együtt alig vártuk a pénteki főtt tészta ebédeket, hiszen tudtuk, ha magunkba erőltetjük a gyatra zöldségleveseket, jutalmul édes falatokat kaphatunk. Ebben a muffinban is csoda jó együtt a dió és a lekvár, rendesen hozzák a házias, nosztalgikus ízeket.
Tovább
Egy ízletes sörtészta, kétféle sütemény, villámgyorsan. Szilvásan.
Tovább
3/22
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink