1/8
Könnyű, de tartalmas saláta rohanós hétköznapokra.
Tovább
Már többször meséltem arról, hogy szerintem a világ egyik legkreatívabb szakácsa az elzászi születésű Jean-Georges Vongerichten. Az egyik éttermében kóstoltam egy olyan görög salátát, amelyhez valami fantasztikus fetás habot adott. Már akkor elhatároztam, egyszer kipróbálom otthon a fetahabot padlizsánsaláta mellé.
Tovább
A legnemesebb, legfinomabb sertéshússal készítjük: különleges fűszerkéregben sül zamatosra, mustáros öntetbe forgatott friss salátakeverékkel és pirított francia kenyérrel kínáljuk. Extra ízharmónia, laktató és igazán nem nehéz elkészíteni.
Tovább
A kínai konyha egyik fantasztikus előnye a sok közül, hogy villámgyorsan készíthetőek el az ételeik. Ez a gyömbéres öntettel készülő fincsi saláta is egy szempillantás alatt összerakható. Az extra hozzávalók a kesudió és a wonton tészta különlegessé varázsolják salátánkat: a sült tészta csíkocskák laktatóbbá teszik, a kesudió pedig értékes fehérjével gazdagítja.
Tovább
Egy ilyen napsütötte tavaszi ünnepen, mint a Húsvét jól jön a vendégváró asztalra egy tartalmas saláta. Az öntetet egy sajnos ritkán használt hozzávaló, az író teszi ellenállhatatlanná.
Tovább
Friss zöldfűszerektől illatos tavaszi saláta, amely kiváló ebédre, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét.
Tovább
A tökmag salátákra nagyszerű, például a citromos sárgarépasalátán. Ez az egyik legtutibb dobozos ebédemen, piszok gyors megcsinálni, és másnap könnyedén magammal vihetem az irodába. Zsemlével egészséges és frissítő eledel.
Tovább
Nagyon fontos, hogy ne kizárólag fehér lisztet, hanem más gabonaféléket is rendszeresen fogyasszunk, hiszen azoknak jóval magasabb a rost- és fehérjetartalmuk. Persze nem könnyű az átállás, ismerkedésnek kiválóak a puffasztott gabonák. Ilyen a puffasztott tönkölybúza is, amely ugyan kevesebb ásványi anyagot tartalmaz, mint maga a gabona, de arra tökéletes, hogy azok is megszeressék, akik eddig semmilyen formában nem kívánták látni a tányérjukon. És hogy miért? Mert nagyon finom. Édes és sós változatban kapható, az édeset szórjuk pudingokra, habokra, az enyhén sósat nassoljuk pattogatott...
Tovább
A zöldségek fogyasztása ősszel és télen is fontos, minél színesebb egy saláta annál jobb kedvre derít minket.
Tovább
A cukkini hálás zöldségféle, hiszen viszonylag semleges íze miatt könnyen fel lehet őt ültetni egy képzeletbeli repülőgépre, és egészen Marokkóig repíteni, ha előtte köménnyel, gyömbérrel és fahéjjal arabos ruhába öltöztetjük a rákerülő öntet segítségével.
Tovább
1/8
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink